Solcelleanlegg for oppkobling til strømnettet

Q Cells Q.Peak DUO solcellepanel
«Q CELLS Q.Peak Duo» solcellepanel skorer høyt i effektivitet med opp til 19,9% fordi de er bygget til «diffust» lys. Ved bestråling på kun 200W pr. m2 produserer de over 90% (se graf). Ytelsen på andre solcellepanel falder drastisk ved skyggedannelse – fordi skygge på en solcelle også påvirker ytelsen på de øvrige solceller i hele solcellepanelet – og andre solpanel som er koblet i samme serie. Oppbyggingen av «Q CELLS Q.Peak Duo» serien motvirker fall i ytelse ved skyggedannelse på dele av panelet fordi «Q.Peak Duo» solcellepanel vertikalt består av 2 selvstendige paneler og horisontalt er panelet delt i 3 selvstendige dele. Selve cellene i panelet er også delt for større ytelse.De bakerste overflatene av «Q.Peak Duo» serien er behandlet med en spesiell nano belegging. Resultatet er at barkplatene i prinsippet fungerer som et speil – strålene reflekteres tilbake gjennom solcellene og genererer mere strøm.

Aleo Solcellepaneler til nedbygging i tak
Kvalitets produkter fra Tyskland og Sveits Se video med montasje informasjon

Kabler og stikk
For å minimere produksjonstap i anlegget har vi valgt å benytte 6 m2 kabel og “Y-SOL4 F.A.T” connector til rask og sikker feltmontasje.

Fronius Invertere
Fronius er blant EU ́s førende produsenter av nett invertere, og er produsert i Østerrike. En Fronius inverter er kjent for ved høy effektivitet, kvalitet og lang levetid.
Fronius inverter er den perfekte inverter løsningen til både store og små anlegg, og er for både IT – og TN nett. Kan også leveres til hybrid løsning.
Fronius produkt program inneholder både Digitale- og Trafo invertere. Alle kan overvåkes med et “Overvåkingsprogram” som
gir mulighet for å overvåke anlegget pr. streng i forhold til aktuell ytelse og samlet produksjon.

WÜRTH montasjesystem til Solcelleanlegg
Vi har valgt WÜRTH montasjesystem fordi vi satser på maksimal sikkerhet og kvalitet.
Alle WÜRTH’s produkter blir løpende testet i egne laboratorier, og testes dessuten av det uavhengige institutt TÜV.
For å unngå skader på grunn av vind og snølast blir Solcelleanleggene dimensjonert etter de lokale forhold med Würth beregningsprogram. (Oppfyller Eurocode 1)