Nye “Lead Carbon” -batterier truer med å revolusjonere lagringsindustrien uten nett.

Et Lead Carbon-batteri er en utvikling av den tradisjonelle, prøvde og testede, VRLA AGM blysyre-teknologien.

I et Lead Carbon-batteri tilsettes karbon til den negative platen som resulterer i mye lengre levetid. Faktisk gir det tilførte karbonet batterielektroden mange av egenskapene til en superkondensator, noe som forbedrer lade- og utladningsytelsen.

Delvis ladetilstand (PSoC) er også mye forbedret, og nesten ingen sulfatering mellom 30 og 70% SoC. Sulfasjon er en av de viktigste årsakene til svikt i tradisjonelle blysyrebatterier og er vanligvis forårsaket av delvis lading og aldring.

Sulfatering er når sulfatkrystaller vokser på den negative platen. Ved normal bruk blir de fleste av disse krystaller absorbert på nytt når batteriet er ladet – men når batteriet er igjen i en PSoC, festes noen av disse krystallene permanent på den negative platen. Dette reduserer igjen overflaten på den negative platen, som igjen reduserer kapasiteten til batteriene.

Fremtid

Som alltid vil det gå en stund før vi har data fra den virkelige verden om deres ytelse – men når teknologien får støtte fra store leverandører, overvinner det mange av problemene med litiumbatterier, for eksempel lading ved lav temperatur, kostnader, pålitelighet og resirkulerbarhet. .

Fordeler med blykarbonbatteri
Veldig høyt syklisk liv
– Høy ladeeffektivitet (95%)
– Utmerket ladeaksept.
– Redusert sulfasjon.
– Enorm forbedret PSoC-ytelse.
– Lavt vedlikehold og ingen vanning.
– Forseglet VRLA-konstruksjon – nesten null gassing.
– Blysyrebatterier er> 96% resirkulerbare
– Høy pålitelighet og forutsigbar ytelse
– Bred temperaturtoleranse (-30 til + 60 ° C)

Lead Carbon Battery

Lade settpunkter

Nesten alle Carbon bly batterier kan bruke samme lader som normale gel- eller AGM-batterier og er vanligvis en direkte, drop-in erstatning for normale blysyrebatterier.

Utgående Pure Lead Carbon-setpoeng for en 12V-blokk er 14,1V absorbere og 13,5V float, noe som er godt innenfor det programmerbare spekteret av nesten alle gode solcelleanleggskontrollere og nettladere. Produsentene hevder et bredt temperaturområde fra -30 til + 60 ° C